الأربعاء، 1 يناير 2014

طريقة عمل سوفليه البرتقال 2014



طريقة سوفليه البرتقال 2014





سوفليه البرتقال

المقادير:

4 حبات برتقال

عصير ليمونة

4 بيضات

2 ملعقة كبيرة زبدة

2 ملعقة كبيرة دقيق

3 ملعقة كبيرة سكر

سكر بودرة للتزيين



الطريقة:

1- قسّمي البرتقال نصفين، وفرّغي فصوص البرتقال منه واعصريه، وبعدين اخلطيه مع عصير الليمون.



2- قطّعي قشر البرتقال لشرايح رفيعة، وانقعيها في ميه مغلية لمدة 5 دقائق.



3- حُطّي الزبدة في حلة صغيرة على النار لحد ما تسيح، وبعدين حُطّي معاها الدقيق، وقلّبيهم باستمرار لحد ما الدقيق يتشرب الزبدة.



4- بعدين حُطّي عليهم العصير وقشر البرتقال، وقلّبيهم باستمرار لحد ما الخليط يبقى كثيف ويوصل لدرجة الغليان، وسيبيه لمدة دقيقتين.



5- اضربي صفار البيض مع السكر لغاية ما قوامهم يبقى كثيف، وصبّيه على الصوص، وبعدين اضربي بياض البيض لحد ما يشكل كريمة.



6- حُطّي ملعقة من خليط البياض على الصوص وقلّبيها، وبعدين ضيفي باقي الكمية تدريجيا لحد ما تخلصي كل الكمية.



7- رشّي من السكر في القوالب اللي هتستخدميها، وبعدين صُبّي فيهم الخليط، ودخليهم الفرن على درجة حرارة 200 لمدة 25 دقيقة، أو لحد ما السوفليه يرتفع.



8- بعد ما يطلع من الفرن ويبرد رُشي عليه سكر بودرة، وقدّميه..


وبالهنا والشفا.

طريقة سوفليه البرتقال 2014










'vdrm ulg s,tgdi hgfvjrhg 2014






ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق