السبت، 30 نوفمبر 2013

طريقة عمل كبسة اللخم , خطوات عمل كبسة اللخم





اهلا وسهلا بيكم اعضاء وزوار منتديات عالم الزين الكرام



بنقدملكم النهاردة موضوع مميز وجديد



لقسم



مطبخ عالم حواء - صور اكلات جديده - مطبخ منال العالم - طبخات بالصور - وصفات طبخ بالصور



والموضوع اليوم بيتكلم عن



طريقة عمل كبسة اللخم , خطوات عمل كبسة اللخم
















طريقة عمل الكبسة اللخم

نحضر قدر ويضاف الية الماء الين ما يفور الموية أطفي علية

ويتم تصفيتة اللخم ويجب غسلة جداا من الاتربة وشيلي الجلد

نحمس البصل في الزيت في قدر ونضيف الثوم المفروم





ويقلب جداا لما يصفر نضيف مكعب ماجي وليمون ناشف

وقرفة وهيل وسمار صحيح وقرن بسباس ( فلفل اخضر)



ويقلب ثم نضيف اللخم ويقلب ونضيف 2حبة طماطم مقطعة

مربعات صغيرة ويقلب ونضيف ملعقة صلصة



ونضيف البهار المشكل ونضع علبة تونة كبيرة ويقلب

ونخلية يسبك قليلا ونكون مغسلين الارز ومنقوع



ونسلق الارز في ماء ساخن ونضيف قليل من الزيت والملح

لما يستوي الارز نصف استواء ناخذ نصف الارز



ونضعة على الكشنة ونقلبة على بعض ونضيف قليل من الماء

لما يستوي ويكون الارز الاخر قد نضج نضع الارز فوق الكشنة

والارز ونضيف الزعفران



ونضع فنجال فية الزيت في النصف ونضع جمرة مولعة (فحم ) ونغطي القدر

وعند التقديم نرفع الفنجال ويقلب الارز مع بعض ويغراف وهذا شكلها

طريقة كبسة اللخم خطوات كبسة اللخم




منقول











'vdrm ulg ;fsm hggol < o',hj







via منتدى منتديات عالم الزين http://www.al-zin.com/vb/t172899.html

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق